Forum www.gist.fora.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Chleb na zakwasie z Sielpi

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.gist.fora.pl Strona Główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moniun
Administrator



Dołączył: 12 Wrz 2012
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie 16:42, 14 Paź 2012    Temat postu: Chleb na zakwasie z Sielpi

Pochwalcie się jak Wam się udał chlebek na zakwasie, który dostaliśmy w Sielpi i czy nadal go pieczecie? Mój się niestety zmarnował... Chyba słaba za mnie piekarka Confused

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
JULKA
Członkowie Stowarzyszenia



Dołączył: 09 Paź 2012
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 19:27, 15 Paź 2012    Temat postu:

a karmiłaś zakwas?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moniun
Administrator



Dołączył: 12 Wrz 2012
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon 20:08, 15 Paź 2012    Temat postu:

Zaniedbałam go, bo akurat nie miałam czasu, żeby zamieszać ciasto no i się napsuł.... Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ewa
Członkowie Stowarzyszenia



Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 1:03, 27 Paź 2012    Temat postu:

moniun,
ja piekę chleb na zakwasie, który dostaliśmy w Sielpi. Pierwszy bochenek wyszedł mi zbyt kwaśny. Trochę zmieniłam proporcje, dodaję więcej mąki pszennej, Jest lżejszy.
Cały czas uczę się, Ciągle nasuwają mi się jakieś pytania.
Muszę przyznać, że to pieczenia sprawia mi przyjemność i radość, szczególnie jak ładnie wyrośnie:)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moniun
Administrator



Dołączył: 12 Wrz 2012
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 20:31, 27 Paź 2012    Temat postu:

Mam nadzieję, że w najbliższym czasie dołączy do nas Marek Szachowski i jako specjalista odpowie na wszystkie pytania dotyczące pieczenia chleba. Very Happy

Pozdrawiam Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
JULKA
Członkowie Stowarzyszenia



Dołączył: 09 Paź 2012
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:40, 27 Paź 2012    Temat postu:

fajnie że Pan Marek dołączy do nas Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kubiczek




Dołączył: 30 Mar 2016
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 16:17, 30 Mar 2016    Temat postu:

przede wszystkim taki chleb jest nieporównywalnie zdrowszy od zwykłego Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
witmin




Dołączył: 07 Kwi 2016
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 16:43, 07 Kwi 2016    Temat postu:

a wypieka ktos moze swoj chleb? slyszalem ze jest sporo zdrowszy niz sklepowy, jakies doswiadczenia?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lodzian




Dołączył: 30 Maj 2016
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 15:23, 30 Maj 2016    Temat postu:

tak ale to wszystko zależy od mieszanki, bo gotowe mieszanki w takiej biedronce również można kupić

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.gist.fora.pl Strona Główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Emule.
Regulamin